Szakembert keresek
Medencék párátlanítása Medence alapozás Medence burkolatok Medence élményelemek Medence építés Medence fűtés Medence gépészet Medence lépcső, létrák Medence szerkezetek Medence takarások Medencék téliesítése Medence tervezés Medence vegyszerezés Medence világítás Gőzkabinok Kerti és fürdő tavak Oktatás, továbbképzés Pezsgőmedencék Szaunák Webáruházak Wellness Uszoda-wellness látványtervezés Vízkezelés Medencék teljes körű kivitelezése Egyéb

Magyar Uszodatechnika Egyesület

Megalakulás

 

A Magyar Uszodatechnikai Egyesületet 1999 októberében a következő 18 uszodatechnikai vállalkozás hívta életre:

 

Aqualine Kft,

Aquacomet Kft,

Fer-Mi-Ker Kft,

Funds Bt,

Garda Kft,

Haga Build Pool Kft,

Heva Kft,

Kardos Kft,

Méjag Kft,

Poolcontroll Kft,

Poseidon Kft,

Rétfalvi Kft,

R+R Konstrukt Kft,

Szavini Kft,

Szentendrei Vízgépészeti Szövetkezet,

Tempero Rt,

Therma Kft,

WTS Kft.

Az első megválasztott elnök Ficsor István volt.

 

Tagság

 

Egyesületünk tagja lehet minden olyan jogi és természetes személy, aki uszoda és szauna építéssel, wellness létesítmények létrehozásával foglalkozik, legyen az tervezés, kivitelezés, anyag/eszközgyártás, beszállítás.Ma 47 vállalkozás tartozik a szervezethez – sajnos a korábbi 70 körüli létszámból az általános gazdasági helyzet következtében többen megszűntek. Néhány éve Magyarországon több mint 200 vállalkozás épített medencéket. Számuk folyamatosan csökken, ma már csak kb. 100-ra tehető az aktívak száma. Közöttük viszonylag kevés a közép/nagyvállalat, inkább a 10~40 főt foglalkoztató cégek tartoznak ide. Sok 1-2 fos cég figyelhető meg, akik már működő vállalkozások önállósodó alkalmazottaiból jönnek létre. 

 

Célunk, hogy minden uszodatechnikában érdekelt vállalkozás taggá váljon.

 

Elnökség

 

Az egyesület elnöksége 5 tagból áll. Jelenlegi tagjai: elnök: Takács Gábor (A•S Hungária Kft), elnökségi tagok: Hajduk Attiláné (DuoflexPool Kft), Diós András (DINAX Kft.),  Lendvai Zoltán (Lendvai és Társa Kft.), és Sereg István (Mapei Kft

 

Felügyelő Bizottság

 

A háromtagú felügyelő bizottság elnöke: Tardi Ágnes (SEEROSE Kft), tagjai: Boczán Jánosné (Meridian'90 Kft) Balogi Csaba (Katalin Novum Kft)

 

Etikai Bizottság

A háromtagú etikai bizottság elnöke: Szamos József(Szavini Kft), tagjai: Nemes Gyula (Keviterv Akva Kft) Szőllősy Gábor (Dinotec Primaqua Kft).

 

Titkárság

 

Önálló szakmai feladatokat ellátó titkárság 2003 óta működik. A titkári teendőket Borbély Tibor titkár látja el.

 

 

Feladataink, szolgáltatásaink

 

-         Az uszodatechnika szakma kamaraszerű érdekvédelmi képviselete bel- és külföldön.

 

-         Műszaki, gazdasági újdonságok átadása, rendezvények, előadások szervezése az egyesületi tagok részére, minőségi követelmények meghatározása.

 

-         Szabványfigyelés, tagság informálása. Beszereztük az Európában elfogadott szabványokat, ezek számunkra fontos részeit lefordítottuk (beleértve az MSZT által közölt, de csak angol nyelven elérhető szabványokat is!). Társszervezeteinkkel együtt részt veszünk a hazai uszoda és fürdőépítésre vonatkozó és már részben vagy teljesen elavult szabályok, rendeletek módosítására vonatkozó javaslatok kialakításában. Az EUSA tagság révén részt veszünk az európai szabványok alakításában. Számos, Brüsszelben megfogalmazott, de a szakma által kifogásolt szabvány ill. előírás módosítását, sőt visszavonását sikerült elérnünk.

 

-         Tagjaink részére naprakész információt szolgáltatunk a Magyarországon bejegyzett cégek a Cégbíróságnál beszerezhető adatairól.-         Szükség esetén szakértői feladatokat látunk el szakmai vitás kérdésekben. 

 

Alapszabály

 

Egyesületünk az illetékes bíróság által elfogadott és legutoljára 2003.11.21-én módosított alapszabály szerint dolgozik, amely nyílt, mindenki számára elérhető dokumentum, teljes terjedelmében a honlapon olvasható.

 

Etikai kódex

 

Etikai Kódexünkben a vállalkozások mindennapjaira vonatkozó normákat fogalmaztunk meg. Megtartásuk sokszor nem könnyű, különösen a mai magyar társadalmi-gazdasági környezetben, ahol a vállalkozói szféra nem mindig az írott vagy íratlan erkölcsi normák szerint működik. Tagjainktól nemcsak elvárjuk, de eszközeinkkel ellenőrizzük is a követelményeink szerinti működést. Az etikai kódex teljes terjedelmében a honlapon  olvasható.

 

Taggyűlések

 

Egyesületünk évente legalább két alkalommal hívja össze tagjait. A taggyűléseken meghozott közös döntéseket jegyzőkönyvben rögzítjük.A taggyűlések első napja során szakmai előadások és háttérbeszélgetéseik zajlanak. Az előadók részben külső meghívott, részben tagcégeink gyakorló szakemberei. Témáink mindenkor a szakmai fejlődés, a jogi, gazdasági és pénzügyi környezet változásai és az érdekvédelem köré csoportosulnak.E taggyűlések egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy az uszoda kivitelezésben érdekelt vállalkozások találkozhassanak egymással. Összejöveteleink a szakma szereplői közötti párbeszédként működnek, eredményét mindig bizonyítja az aktív, sokszor késő éjszakába nyúló pozitív vitákat is tartalmazó részvétel. Az előadások anyagai utólag felkerülnek honlapunkra. A taggyűlések második napján a csak tagcégeket érintő belső ügyek kerülnek megtárgyalásra. Ezek részben szabályzatra, működésre vonatkoznak, itt kerülnek napirendre a nem nyilvános érdekvédelmi, etikai témák és itt történik a tagfelvétel is.A taggyűlésen meghozott határozatok irányítják az elnökség és a titkárság munkáját.

 

Kapcsolataink

 

Magyar Fürdőszövetség, MMK Fürdő és Uszoda Szakosztály, a Magyar Wellness Társaság, a Magyar Épületgépész Szövetség, a Magyar Épületgépészek Koordinációs Szövetsége, ÁNTSZ, Magyar Szabványügyi Testület. Tagja vagyunk az európai uszodatechnikai szervezeteket tömörítő EUSA-nak. Ez a tagság jó lehetőséget kínál munkánk, eredményeink európai szintű bemutatására.

 

Oktatás

 

Akkreditált képzést biztosítunk 2004 óta az uszodatechnikai kivitelezés elsajátítására a Magyar Iparszövetség Oktatási Központ Kft pécsi kirendeltségével és a Consaqua Bt-vel.A szakmai közgyűlések keretei közötti szakismeret átadása 1999 óta jól működik. 

 

Külföldi tanulmányutak

 

A legújabb fejlesztések megismerésére mind a számottevő európai, mind az USA-beli kiállításokra közös utakat szervezünk. 

 

Év Medencéje Pályázat

 

Tagjainknak pályázatot írunk ki kétévente különböző kategóriákban az év legszebb medencéi díjazására. Ezzel nyilvánosságot és természetesen reklámot biztosítunk tagjaink és a kapcsolódó építészek munkáinak, mind belföldön, mind pedig az EUSA-n keresztül Európa szerte. 2011-ben a következő kategóriákban lehetett pályázni:

 

I.               Magán kültéri medencék

 

II.             Magán beltéri medencék

 

III.            Közösségi létesítmények, 3 medencéig

 

IV.         Közösségi létesítmények, 3 medence felett

 

Budapest, 2012.03.19.

 

2015 medence pályázat képei